Brightlands Campus Greenport Venlo

Focus op voedsel-voeding-gezondheid en logistiek

Op de plek waar tuinbouwinnovatie en logistiek de hoofdrol spelen, rondom Venlo, zet de Brightlands Campus Greenport Venlo alles in het werk om de thema’s voedsel-voeding-gezondheid en logistiek op een wereldpodium te plaatsen.
Het hart van Brightlands ligt in de Nederlandse provincie Limburg die zich bevindt in de toptechnologische driehoek Eindhoven-Leuven-Aken.  Naast de Brightlands Campus Greenport Venlo, bestaat Brightlands uit Brightlands Chemelot Campus (materialen) en de Maastricht Health Campus (gezondheid).

Community voor high tech tuinbouw

Gelegen midden in het op één na grootste aaneengesloten productiegebied van tuinbouwgewassen in Europa, is Venlo en omgeving de kraamkamer voor nieuwe hightech tuinbouw. Ondernemers en onderzoekers op het terrein van voeding en logistiek willen zijn waar het gebeurt. En dat is hier! Met de uitgebreide knowhow die in de regio beschikbaar is, de agrarische en logistieke mindset, de aanwezigheid van bedrijven en instituten die nieuwe ideeën verder kunnen brengen draagt Brightlands Campus Greenport Venlo bij aan de oplossing van wereldwijde vraagstukken op het terrein van voedselveiligheid, voedselzekerheid en gezond lekker voedsel.
Op de campus staan vier programmalijnen centraal:
- kweken en telen
- voedselverwerking en gezondheid
- biobased gebruik van grondstoffen
- logistiek en services.