Tweede themabijeenkomst BrightBox: Warme groenteplanten

Produceren met LED is één van de hot items in de Nederlandse hightech tuinbouw. Deze technologie heeft zich in korte tijd ontwikkeld van een experimentele status naar toepassingsrijp.  

De partners HAS Hogeschool, Botany en Philips Horticulture Lighting hebben samen BrightBox opgericht. Met dit kenniscentrum willen we de technologie van “meerlagige daglichtloze geheel gecontroleerde teelt” verder brengen. Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze onderzoek te doen naar de mogelijkheden van telen met LED binnen hun bedrijfsvoering.

Wij zien grote mogelijkheden voor de bedrijfstak warme groenteplanten. Daarom organiseren we op vrijdag 20 mei van 13.30 -16.30 uur de tweede themabijeenkomst ‘Telen met BrightBox’ bij BrightBox in Venlo. Jasper den Besten (lector aan de HAS Hogeschool) zal een inleiding geven over de fysiologische achtergrond en de technische mogelijkheden om daar op in te spelen. Peter Korsten (directeur Botany) schetst een aantal toekomstscenario’s voor deze technologie. Daarnaast brengen we een bezoek aan onze onderzoeksfaciliteit.

Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze bijeenkomst. U kunt zich inschrijven door een mail te sturen aan Marjolein de Bruin (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) ovv Themabijeenkomst Warme Groenteplanten.