Bedenk jij een naam voor onze ultra-moderne teeltfaciliteit?

Op dit moment bouwen vier partners in Venlo aan een onderzoeks- en onderwijscentrum op het gebied van Completely Controlled Growing Systems (werknaam CCGS). De partners zijn HAS Hogeschool, Philips, Botany en Provincie Limburg. De bouw is gestart en het CCGS zal eind februari geopend worden. Maar één ding ontbreekt nog: dit centrum heeft nog geen naam en daarom vragen wij jou een innovatieve naam te verzinnen!

 

Wat moet je doen?

Bedenk een innovatieve naam en mail die naam met een korte toelichting uiterlijk 2 december 2014 naar m.hasselmann [@] has.nl
Veel succes en wie weet draagt deze ultra-moderne faciliteit straks wel de door jou verzonnen naam!

Wat is CCGS?

In een ‘Competely Controlled Growing System’ krijgt een plant exact wat deze nodig heeft om te groeien. Planten krijgen alleen de allerbeste kleuren licht, hoeveelheid licht, daglengte, temperatuur, luchtvochtigheid,  CO2-, water- en nutriëntenhoeveelheid. Op een zeer nauwkeurige manier, volledig gecontroleerd. In kassen worden nu al veel aspecten gereguleerd, maar daar maakt men nog zoveel mogelijk gebruik van daglicht. In een klimaatkamer krijgt een plant het licht van led-lampen. Omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met daglicht, kunnen planten in een klimaatkamer in meer lagen, dus boven elkaar, geteeld worden. Hierdoor is de opbrengst van de planten (bijvoorbeeld aantal kroppen sla) per vierkante meter veel hoger. Daarnaast groeien bijna alle planten (bijvoorbeeld potjes met kruiden) het hele jaar beter dan in de kas en is de kwaliteit het hele jaar optimaal . In een volledig gecontroleerd teeltsysteem sluit je weersomstandigheden uit en kun je dus vrijwel overal ter wereld een teelfaciliteit neerzetten. Bekijk ook de website van Philips Horticulture over city farming inclusief een inspirerend filmpje: http://www.lighting.philips.nl/application_areas/horticultural/cityfarming/philips-city-farming.wpd

In de Innovatoren te Venlo worden drie grote klimaatkamers gebouwd waarin op deze volledig gecontroleerde manier groenten en  kruiden geteeld kunnen worden. Het CCGS is een van de eerste faciliteiten voor gecontroleerde teelt van deze grootte. Nederland loopt hiermee wereldwijd voorop in de ontwikkeling van de moderne  tuinbouw. Het CCGS wordt gebouwd in het atrium van de Innovatoren en is een van de eerste bedrijven op de Brightlands Greenport Campus Venlo.

Wat kun je winnen?

Win een Click and GrowDe bedenker van de beste naam wint een Click and Grow teeltsysteem (www.clickandgrow.com). De techniek van de Click and Grow is (net zoals in het CCGS) gebaseerd op hoe planten in natuurlijke omstandigheden groeien. Door de speciale bodem en software  kun je thuis heel eenvoudig je eigen tomaten telen.

Daarnaast ben je welkom voor een meeloopdag in het onderzoekscentrum en zul je als één van de eerste de toekomst van de moderne tuinbouw ervaren.

Voorwaarden

Een interne commissie beoordeelt de ingezonden ideeën. De winnende naam wordt half december 2014 bekend gemaakt. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht. Met de overige deelnemers wordt over de uitslag niet gecorrespondeerd. De commissie behoudt zich het recht voor géén winnaar te benoemen, indien zich geen geschikte naam onder de inzendingen bevindt.