"Managing a Vertical farm" is an intensive course where students will be immersed in the world of indoor farming. The course focuses on the practical side of the cultivation process but the technological-, hygiene- and businessaspects of indoor farming are also important themes in the course.

Read More

Aandacht vanuit Singapore voor onderzoeksmogelijkheden op het gebied van Vertical Farming. Op 30 april bezocht een groep afgevaardigden van de overheidsinstantie AVA (Agrifood & Veterinary Autority of Singapore) BrightBox.
Tijdens het bezoek waren twee studenten van HAS Hogeschool druk bezig met het uitvoeren van proeven in de BrightBox (foto).

Op zondag 2 april 2017 kun je BrightBox bezoeken tijdens het evenement Kom in de Kas. Kom kijken in onze hyper moderne 'kas' waarin we groenten en kruiden telen in een volledig gesloten klimaatkamer. De planten krijgen hierdoor het optimale licht, water, temperatuur, etc. 

Onze activiteiten op de begane grond van de Innovatoren in Venlo: 

• Bewonder de nieuwe teelttechniek, kom kijken en voelen! 
• Knutsel je eigen BrightBox 
• Onderwijsplein: Wat zijn interessante studies op het gebied van groen en techniek? 
• Cateringplein: broodjes en meer

Graag tot ziens op zondag 2 april 2017 tussen 11:00 - 16:00 uur!

 

Tijdens een werkbezoek aan de provincie op woensdag 4 april 2018 heeft Europarlementariër Annie Schreijer - Pierik zich laten informeren over de ontwikkelingen in Limburg. In Venlo kwamen onderwijs en onderzoek aan de orde, met name de rol van de Campus en de HAS, en de verdere uitbreidingen op de ontwikkellocatie Greenport Venlo. Het doel van het bezoek was om de afstand te verkleinen tussen 'Brussel' en de organisaties die in de Provincie Limburg actief zijn, zoals HAS Hogeschool. Tijdens haar bezoek aan Brightbox informeerde HAS Hogeschool lector Nieuwe Teeltsystemen Jasper den Besten haar over vertical farming.