tTijdens een werkbezoek aan de provincie op woensdag 4 april 2018 heeft Europarlementariër Annie Schreijer - Pierik zich laten informeren over de ontwikkelingen in Limburg. In Venlo kwamen onderwijs en onderzoek aan de orde, met name de rol van de Campus en de HAS, en de verdere uitbreidingen op de ontwikkellocatie Greenport Venlo. Het doel van het bezoek was om de afstand te verkleinen tussen 'Brussel' en de organisaties die in de Provincie Limburg actief zijn, zoals HAS Hogeschool. Tijdens haar bezoek aan Brightbox informeerde HAS Hogeschool lector Nieuwe Teeltsystemen Jasper den Besten haar over vertical farming.

 

Op zondag 2 april 2017 kun je BrightBox bezoeken tijdens het evenement Kom in de Kas. Kom kijken in onze hyper moderne 'kas' waarin we groenten en kruiden telen in een volledig gesloten klimaatkamer. De planten krijgen hierdoor het optimale licht, water, temperatuur, etc. 

Onze activiteiten op de begane grond van de Innovatoren in Venlo: 

• Bewonder de nieuwe teelttechniek, kom kijken en voelen! 
• Knutsel je eigen BrightBox 
• Onderwijsplein: Wat zijn interessante studies op het gebied van groen en techniek? 
• Cateringplein: broodjes en meer

Graag tot ziens op zondag 2 april 2017 tussen 11:00 - 16:00 uur!

 

Stof tot nadenken

De tweede themabijeenkomst van de BrightBox met speciale aandacht voor de sector warme groenteplanten is meer dan goed bezocht. Het aantal schikbare plaatsen voor de bijeenkomst van 20 mei waren snel gevuld. Het is duidelijk dat ‘geheel gecontroleerde teelt’ en ‘Telen zonder daglicht’ leeft in de sector. Zoals één van de deelnemers bij aankomst meldde: “Het gebruik van LED is onvermijdbaar geworden. De grote vraag is alleen hoe we het toe gaan passen”.

Jasper den Besten (lectuur Nieuwe teelttechnieken aan de HAS Hogeschool) gaf de aftrap met zijn inleiding in de plantfysiologische processen. Koos de Wit (Key Account Manager Benelux, Philips Horticulture LED Solutions) presenteert de meest recente ontwikkelingen van de toepassing van LED in de groenteteelt en –opkweek. Een frisse, regenachtige wandel van de Villa Flora naar de onderzoeksfaciliteit van BrightBox was erg geschikt om de gedachtestroom tussen de verschillende deelnemers goed op gang te brengen.

Read More

 

25 degrees, no rain and ‘sunny’: in the BrightBox it is always the perfect weather for getting inspired and learn all about the latest developments in food production.

BrightBox is thé research centre for applied research into daylight-free multi-layer cultivation. You can find us in Venlo, in the heart of one of the biggest horticulture production area of the Netherlands, known for its high-tech agriculture. BrightBox is an initiative of Botany, HAS University of Applied Sciences and Philips Horticulture LED Solutions.


The open hour continues during the month of August. Join us for a tour, every Thursday at 15.00 hours. Please subscribe by sending an email to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.